Wie zijn wij

Ons koor bestaat uit circa 45 leden in de leeftijd van midden twintig tot eind zestig jaar. Van oorsprong is het koor Jekadee een Doornenburgs koor, maar sinds vele jaren komen de leden uit de hele gemeente Lingewaard en zelfs daarbuiten. We zijn dan ook een gemêleerd gezelschap, met in ieder geval één grote overeenkomst: de liefde voor muziek/zingen.

Het zingen is dan ook de uitdaging, door telkens nieuwe liederen aan te leren en het beste uit het koor te halen. Dat doen we met de vier stemgroepen alten, bassen, sopranen en tenoren. De liedjes worden dan ook meerstemmig uitgevoerd, van twee tot zes stemmig.

Het koor wordt ondersteund door een combo. Zij bestaat uit een piano, gitaar, basgitaar, drums en 2 saxofoons. De combinatie van het koorzang en de muzikale begeleiding van het combo maakt dat de liedjes in een mooie klank en bijzondere sfeer worden neergezet.

We repeteren iedere vrijdagavond van 20.15 uur tot 22:00 uur in het kerkgebouw van Doornenburg. Repeteren is belangrijk, maar ook de gezelligheid van de 3e helft hoort erbij! Die saamhorigheid en gezelligheid proberen we ook uit te stralen in onze liedjes.

Het bestuur bestaat uit;

Esther Witjes (voorzitter)
Willy Hendriks (vice-voorzitter)
Irma Weijsenfeld (secretaresse)(postadres)
Desiree Visser (secretaresse)
Henk Polman (penningmeester)
Ans Eeuwes (bestuurslid)
Tonny Niels (bestuurslid)

Hier kun je het declaratieformulier downloaden voor leden.

© Jekadee 2019