Wat doen wij

Van oorsprong zijn we een kerkkoor, maar de afgelopen jaren hebben we de transitie gemaakt naar een ‘wereldlijk’ koor. Ons repertoire is met name populaire muziek, van de jaren 60 tot nu, Nederlands- en anderstalig; altijd ondersteunt door ons combo.

We vinden het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Dat doen we o.a. door te zingen bij de dodenherdenking van 4 mei en met Allerzielen op 2 november. Ook bij avondwakes,  herdenkings-diensten of begrafenissen dragen we graag ons steentje bij met passende liederen.

De meeste tijd steken we in het repeteren van de liederen voor onze concerten. De afgelopen jaren hebben we drie grootse concerten gegeven: ‘Muziektempel’, ‘Turbulentie’ en ‘Nei-js ien ut durp’. We proberen bij deze concerten een hele show neer te zetten: met veel licht/geluid/beeld effecten wordt er een afwisselend en verrassend programma voorgeschoteld: een heel spektakel! In mei 2019 bestaan we 50 jaar. Om dit samen met onze fans te vieren is er een jubileumconcert. 

Daarnaast hebben we ook onze gastoptredens, zoals op het kasteel van Doornenburg, in fort Pannerden en bij “Het geluk van Lingewaard” etc.

Met kerstmis proberen we altijd iets speciaals te brengen voor Doornenburg. Rond kerstavond geven we een sfeervol kerstconcert. Sfeerimpressies van onze optredens ziet u in ons foto album.

Repertoire
We hebben een afwisselend repertoire, een kleine impressie:
Leun op mij (Ruth Jacott)                         Mag ik dan bij jou (Claudia de Breij)
Africa (Toto)                                                Earthsong (Michael Jackson)
Une belle histoire (Michel Fugain)          Loop naar het licht (LA The Voices)
Dust in the Wind (Kansas)                        Out on my own (Michelle)
Goodnight Saigon (Billy Joel)                    Avond (Boudewijn de Groot)
Circle of Life (Elton John)                          Dingedong (Teach In)

Naast het zingen
Naast het zingen doen we ook andere leuke dingen. We helpen mee met de jaarlijkse rommelmarkt, we hebben feestavonden, puzzeltochten en andere gezellige bezigheden. Kijk daarvoor ook even in ons foto album.

© Jekadee 2019