Home

Jekadee is een enthousiast koor met combo onder leiding van dirigent Jarno Scholten. Het koor bestaat uit ruim 45 leden in de leeftijd van midden twintig tot eind zestig jaar. De leden komen uit de hele gemeente Lingewaard en zelfs daarbuiten. We zijn een gemêleerd gezelschap, met één grote overeenkomst: de liefde voor muziek en zingen.

Voorbereidingen bevrijdingsweekend Doornenburg in volle gang!

Koor Jekadee en Historische Kring Doornenburg zijn enthousiast bezig met de voorbereidingen voor het bevrijdingsweekend op 3, 4 en 5 april 2020. Omdat het dan 75 jaar geleden is dat het dorp Doornenburg bevrijd werd, worden in het kerkgebouw diverse activiteiten georganiseerd onder het thema “Geef vrijheid een stem”.

Op 3 en 4 april geeft Jekadee een bevrijdingsconcert met vrienden. Zoals u gewend bent van Jekadee belooft dit weer een waar spektakel te worden.

Op zondagmiddag 5 april is er een fietstocht door Doornenburg met verhalen van dorpsgenoten over de tweede wereldoorlog. Bent u niet goed ter been en wilt u graag de tocht meemaken, dan kunt u gebruik maken van de huifkar “Waay Express”. Hiervoor dient u vooraf te reserveren via fietstocht@jekadee.nl . Deelname met uw eigen auto is niet mogelijk.

In het kerkgebouw is de tentoonstelling “Doornenburg 75 jaar bevrijd” te bezichtigen. Daar is ook het herdenkingsboek te koop en kunt u na de fietstocht de lezing “Eten in de tweede wereldoorlog” bijwonen.

Kaarten zijn te koop bij Spar Doornenburg, The Read Shop Viergever Gendt en via concert@jekadee.nl /fietstocht@jekadee.nl. Concertkaarten kosten € 7,50, fietstochtkaarten € 2,50 en voor kinderen €  1,50. Aan het gebruik van de “Waay Express” zijn geen extra kosten verbonden.

Kortom: een weekend vol activiteiten! Heeft u belangstelling, wacht dan niet te lang: het aantal kaarten is beperkt.  Graag tot ziens in het bevrijdingsweekend op 3, 4 of 5 april!

© Jekadee 2020